Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O misiune FMI se află în Republica Moldova: Care este scopul

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaFondul Monetar Internațional
Fondul Monetar Internațional - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2022
Abonare
O misiune a Fondului Monetar Internațional se află în Republica Moldova până la sfârșitul acestei luni.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. O primă evaluare a programului cu Republica Moldova, susținut de Fondul Monetar Internațional are loc în aceste zile la Chișinău în cadrul unei misiuni FMI.
Mai exact, este vorba de un program susținut prin Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de finanțare extinsă.
Programul de 40 de luni, susținut de FMI, a fost aprobat la 21 decembrie 2021 și este finanțat printr-un credit în mărime totală de circa 784 milioane de dolari, dintre care 217 milioane au fost deja debursate.
Evoluțiile economice recente și progresul atins în implementarea programului cu Republica Moldova au fost analizate în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministrul Natalia Gavrilița și membrii misiunii FMI, condusă de Ruben Atoyan.
Părțile au discutat și despre provocările cu care se confruntă economia țării noastre, în contextul crizei economice globale, dar și despre măsurile întreprinse și planificate de Executiv pentru depășirea crizelor și asigurarea rezilienței economice. Misiunea Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova va fi încheiată la 29 iulie curent. Ulterior, vor fi făcute recomandări privind implementarea programului.
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2022
Internațional
Comisia Europeană vrea ca toată UE să sufere solidar
Fluxul de știri
0