Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franța închide ușile ca să nu se risipească energia

© Sputnik / Галина Азуле / Trecere la banca de fotografiiParis
Paris - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul francez a decis să combată ”risipa de energie”, interzicând reclamele luminoase și impunând închiderea ușilor la magazinele ce au aer condiționat.
Franța, de la cel mai înalt nivel, se arată preocupată de reclamele luminoase și ”risipa” de aer condiționat din magazine, în speranța că astfel va rezolva criza energetică.
Ministrul francez al ”tranziției ecologice”, Agnes Pannier-Runacher, a anunțat că guvernul va semna două decrete în acest sens.
„În zilele următoare voi adopta două decrete: primul va generaliza interzicerea publicității luminoase, indiferent de mărimea localității, între orele 1:00 și 6:00 dimineața, exceptând aeroporturile și gările care funcționează și pe timpul nopții, iar al doilea va interzice magazinelor să aibă ușile deschise când funcționează instalația de aer condiționat sau cea de încălzire”, a declarat oficialul francez, potrivit profit.ro.
Cine va lăsa ușa deschisă în timp ce folosește aerul condiționat în magazinul său, va risca amenzi de până la 750 de euro.
Eurovision - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2022
Internațional
Marea Britanie va găzdui Festivalul Eurovision 2023, în locul Ucrainei
Fluxul de știri
0