Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marea Britanie va găzdui Festivalul Eurovision 2023, în locul Ucrainei

© AFP 2024 / Kenzo TribouillardEurovision
Eurovision - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2022
Abonare
Regatul Unit va găzdui Festivalul Eurovision 2023, în locul Ucrainei, câștigătoare a ultimei ediții, care nu poate fi gazdă din cauza ostilităților de pe teritoriul său, a comunicat Uniunea Europeană de Radio și Televiziune.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. „Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (UER) și BBC au confirmat că Festivalul de muzică Eurovision 2023 va avea loc în Regatul Unit”, se arată în declarație.
În comunicat se adaugă că Ucraina, în calitate de câștigătoare a ultimei ediții a concursului, va merge automat în finala concursului, împreună cu „cei cinci mari” - Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit -, care sunt cei mai mari donatori ai festivalului.
Conform regulilor competiției, țara gazdă și „cei cinci mari” participă doar la finala Eurovision, fără a lua parte la semifinale.
La sfârșitul lunii iunie, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a decis ca ediţia Eurovision 2023 din Ucraina să se desfăşoare într-o altă țară din motive de securitate.
Zdob și Zdub и братья Адваховы  - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2022
Societate
Ucraina a câștigat Eurovision 2022: Ce loc a obţinut Republica Moldova
Fluxul de știri
0