Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Britanicii și China: război al declarațiilor

© AFP 2022 / ANDY WONGDrapelele Marii Britanii și Chinei
Drapelele Marii Britanii și Chinei - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Război al declarațiilor între Beijing și Londra, după ce candidații pentru funcția de premier ai Marii Britanii, s-au întrecut în declarații chinofobe.
CHIȘINĂU, 26 iulie - Sputnik. Liz Truss, ministrul de Externe în exerciţiu şi adversarul lui Rishi Sunak în cursa pentru funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de prim-ministru britanic, a criticat ascensiunea Chinei şi riscurile aferente. De asemenea, presa favorabilă ei l-a candidat pe contracandidatul Rishi Sunak pentru presupuse legături cu China.
Ca atare, Sunak s-a distanțat și el de Beijing, catalogând China ca ”cea mai mare amenințare” pentru britanici.
"China şi Partidul Comunist Chinez reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa Marii Britanii, a securităţii mondiale şi prosperităţii, în acest secol", a afirmat Rishi Sunak luni, conform știripesurse.ro.
Administraţia de la Beijing a reacţionat la afirmaţiile fostului ministru britanic de Finanţe. Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat că Beijingul nu vrea să se implice în politica internă britanică, dar a cerut evitarea exagerărilor despre ameninţările generate de China.
"Vreau să îi informez pe unii politicieni britanici că nu pot rezolva problemele proprii invocând mereu China pentru a declanşa polemici, amplificând ameninţarea chineză şi lansând afirmaţii iresponsabile", a declarat Zhao Lijian.
Eurovision - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2022
Internațional
Marea Britanie va găzdui Festivalul Eurovision 2023, în locul Ucrainei
Fluxul de știri
0