Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Foreing Affairs: situația din Ucraina ar putea scăpa de sub control

© Sputnik / Stringer / Trecere la banca de fotografiiMilitar ucrainean pe poligonul din Kiev, Ucraina
Militar ucrainean pe poligonul din Kiev, Ucraina  - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Foreing Affairs avertizează că există posibilitatea ca situația din Ucraina să scape de sub control.
CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Criza din Ucraina ar putea să scape de sub control chiar dacă nici una dintre părți nu face pași speciali în sensul escaladării, este menționat într-un editorial publicat de Foreing Affairs, citat de RIA Novosti.
„Dorința comună a președinților Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, de a evita o confruntare de proporții nu garantează că nu va fi o escaladare a situației în Ucraina”, scriu autorii.
În opinia lor, lucrurile se pot înrăutăți din cauza numărului mare de participanți implicați, utilizării celor mai noi tehnologii, dar și din cauza slăbiciunii organizațiilor internaționale, care sunt incapabile să identifice o modalitate de reglementare.
În același timp SUA și aliații săi continuă să poppeze armament în Ucraina. Moscova a avertizat în repetate rânduri că ajutorul militar al Occidentului nu face decât să extindă în timp conflictul, iar transportul cu muniții va fi considerat drept țintă legitimă pentru Forțele Spațiale și Aeriene ale Rusiei.
Реактивная система залпового огня на колесном шасси HIMARS - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Internațional
Se pare că Biden nu-i va da Kievului rachete ce pot lovi ținte la distanța de 300 km
Fluxul de știri
0