Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gospodăriile țărănești din țară vor fi înregistrate la Agenția Servicii Publice - detalii

© Sputnik / Cristina Bumbu-DănuțăGalerie de artă în aer liber. Cum arata porțile unor gospodari din satul Sadaclia, Basarabeasca
Galerie de artă în aer liber. Cum arata porțile unor gospodari din satul Sadaclia, Basarabeasca - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2022
Abonare
Gospodăriile țărănești din Republica Moldova vor fi înregistrate la Agenția Servicii Publice.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Gospodăriile țărănești din țara noastră vor fi înregistrate la Agenția Servicii Publice. O inițiativă legislativă în acest sens a fost avizată pozitiv de Executiv în cadrul ședinței din 25 iulie.
Potrivit notei informative, documentul vine să îmbunătățească cadrul de reglementare aferent înregistrării de stat a gospodăriilor țărănești, cum ar fi certificarea faptului constituirii, reorganizării, lichidării, suspendării sau reluării activității acestora.
„Considerăm că gospodăriilor țărănești ar trebui să li se acorde mai multe opțiuni pentru înregistrare, de exemplu înregistrarea gospodăriilor țărănești ar putea fi efectuată atât de primării, cât și de subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice”, a precizat ministrul Agriculturii Vladimir Bolea.
Astfel, se recomandă ca documentele pentru înregistrarea de stat a unei gospodării țărănești să poată fi depuse de către solicitant la ghișeul primăriei localității sau la ghișeul subdiviziunii teritoriale a Agenției Servicii Publice pe suport de hârtie ori în format electronic.
ASP dispune de 43 subdiviziuni teritoriale și 17 centre unificate de prestare a serviciilor publice, prin care poate să asigure acordarea unor servicii de calitate solicitanților, inclusiv în ceea ce privește înregistrarea gospodăriilor țărănești.
Tractoare în Chișinău, protest organizat de agricultori, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Economie
În Moldova importul motocultoarelor și tractoarelor va fi scutit de plata accizei
Fluxul de știri
0