Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

În Moldova importul motocultoarelor și tractoarelor va fi scutit de plata accizei

© Sputnik / Mihai CarausTractoare în Chișinău, protest organizat de agricultori, imagine din arhivă
Tractoare în Chișinău, protest organizat de agricultori, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Abonare
Guvernul Moldovei a aprobat la finele săptămânii un proiect de lege care prevede anularea accizei la importul motocultoarelor, tractoarelor agricole și forestiere.
CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Această măsură va ajuta la creșterea competitivității, majorarea veniturilor și promovarea facilităților la exporturile de produse agroalimentare, fapt ce va genera creșterea nivelului de bunăstare pentru populația antrenată în sectorul agricol, este așteptarea oficială a executivului moldovean, făcută publică de serviciul de presă al Guvernului.
„Actualmente, de plata accizei sunt scutite motocultoarele importate în Moldova, cu termenul de exploatare de până la 12 ani. În schimb cele cu termenul de exploatare de la 13-15 ani sunt supuse unei accize de 10 lei/cm3, de la 16 la 18 ani - 20 de lei/cm3, iar de la 19 ani - 60 de lei/cm3”, precizează sursa guvernamentală.
În comunicat mai este menționat că în prezent nu sunt supuse accizelor tractoarele cu roți utilizate în agricultură și silvicultură, cu termenul de exploatare de până la 20 de ani. Cele de la 21 până la 23 de ani sunt supuse unei accize de 10 lei/ cm3, cele de la 24 la 26 de ani - 20 lei /cm3, iar de la 27 ani de ani - 60 lei/cm3.
Mere produse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Economie
UE a majorat pentru o vreme unele cote de export a produselor agricole din Moldova
Fluxul de știri
0