Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Chișinău: Numărul de cazuri noi crește alarmant

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Trecere la banca de fotografiiCOVID-19
COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Codul portocaliu de coronavirus se menține în Capitală, anunță autoritățile municipale.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Cu aproximativ 700 de cazuri noi de infectare cu coronavirus mai mult au fost înregistrate în municipiul Chișinău în săptămâna precedentă. Potrivit șefului Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, săptămâna trecută au fost anunțate aproximativ 1 600 de cazuri noi de infectare.
La fel, în această perioadă, a fost înregistrat și un deces din cauza îmbolnăvirii cu noul tip de coronavirus.
„Municipiul Chișinău rămâne sub Cod portocaliu de coronavirus. În prezent, în Capitală sunt internate aproximativ 300 de persoane infectate cu COVID-19, dintre acestea 80 sunt copii și 48 de femei gravide. Pacienții manifestă forme ușoare sau medii. Cel mai des, persoanele testate pozitiv nu au fost vaccinate, de aceea recomandăm cetățenilor să se imunizeze pentru a nu se expune pericolului”, a spus Boris Gîlca.
De precizat, Ministerul Sănătății a dat start din 25 iulie campaniei de vaccinare cu doza Booster 2 de vaccin împotriva COVID-19. În total, de la începutul pandemiei, circa 1 067 000 de persoane au fost vaccinate cu schema completă.
Deocamdată, țara rămâne sub Cod verde de COVID-19, iar în localitățile Ialoveni și Anenii Noi a fost anunțat Cod galben de coronavirus.
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Coronavirus
Un câştigător al campionatului NBA regretă că a primit vaccinul anti-covid
Fluxul de știri
0