Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un câştigător al campionatului NBA regretă că a primit vaccinul anti-covid

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Andrew Wiggins, star de baschet Golden State Warriors, regretă că și-a făcut vaccinul anti-covid, deşi a participat la All-Star Game și a câştigat campionatul NBA pentru prima dată.
BUCUREŞTI, 21 iul – Sputnik. Alături de vedeta din echipa Brooklyn Nets, Kyrie Irving, Wiggins a devenit „țapul ispășitor” al presei pentru că a ezitat să îşi facă vaccinul anti-covid înaintea campaniei din 2021-2022.
Dacă nu ar fi făcut vaccinul, Irving ar fi putut juca doar în unele meciuri ale Nets, din cauza protocoalelor locale covid, dar Wiggins a decis, în cele din urma, să-și facă vaccinul înaintea sezonului în care a avut un succes imens, însă îşi regretă decizia, în ciuda rolului esenţial pe care l-a jucat, potrivit RT.
„Încă mi-aş fi dorit să nu mă fi [vaccinat], ca să fiu sincer cu voi. Am făcut asta și am fost un All-Star anul acesta și campion, asta a fost partea bună, nu am pierdut anul, cel mai bun an al carierei mele”, a mărturisit Wiggins fanilor.
„Dar pentru corpul meu, pur și simplu nu-mi place să introduc toate aceste lucruri în corpul meu, deci nu mi-a plăcut acest lucru și nu mi-a plăcut că nu a fost alegerea mea. Nu mi-a plăcut condiţionarea "Fie îţi faci [vaccinul], fie nu joci"”.
Wiggins a încercat anterior să obțină o scutire medicală pentru a nu mai fi nevoit să îşi facă vaccinul, dar nu a reușit. Ulterior, el a cedat și a susţinut că a fost „forțat” să se conformeze cerinţei.
„Singura opţiune era să mă vaccinez sau să nu joc în NBA. Mă simt bine să joc, dar să mă vaccinez – asta va fi un lucru care îmi rămâne în minte mult timp. Nu este un lucru pe care voiam să îl fac, dar am fost forțat”, a declarat el atunci.
Primirea vaccinului i-a permis lui Wiggins să joace în 73 de jocuri în sezonul trecut, comparativ cu 29, în care a jucat Irving.
Artileriști, confruntări militare în Ucraina, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Editorialist
Zugzwang ucrainean: SUA aleg între capitulare și război nuclear
Fluxul de știri
0