Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte persoane din țară dețin arme letale și non-letale

© Inspectoratul Deneral de Poliție aparate de comunicare arme
aparate de comunicare arme  - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Peste 61 mii de persoane din țara noastră dețin arme letale și non-letale.
CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Peste 61 mii de persoane din țara noastră dețin în jur de 75 de mii de arme letale și non-letale. Oamenii legii desfășoară periodic acțiuni de verificare privind actele și condițiile de păstrare a acestora,.
Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Daniel Mazepa, a specificat că pentru deținerea armei cetățenii trebuie să prezinte un set de acte confirmative. „Este vorba de acte medicale, certificat de proveniență a armei, safeu pentru păstrarea acesteia și lipsa antecedentelor penale”, a afirmat sursa citată.
De la începutul acestui an, polițiștii au efectuat peste 62 mii de controale la domiciliul posesorilor pentru a verifica condițiile de păstrare, port și folosire a armelor din circuitul civil. În urma încălcărilor depistate, oamenii legii au înaintat 702 proceduri de retragere a dreptului temporar sau definitiv de deținere a armelor.
De asemenea, polițiștii au depistat 33 de infracțiuni comise cu folosirea armelor și au documentat 64 de incidente cu acestea. Anual, oamenii legii identifică circa 500 de arme deținute ilegal. Potrivit prognozelor MAI, anul curent, numărul acestora ar putea crește din cauza situației din regiune.
Persoanele care dețin arme în mod ilegal riscă pedepse sub formă de muncă neremunerată sau până la trei ani de închisoare.
armata - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2022
Politică
Rezerviștii forțelor armate chemați la antrenamente: Iată motivul
Fluxul de știri
0