Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Se pare că Biden nu-i va da Kievului rachete ce pot lovi ținte la distanța de 300 km

© Photo : Department of Defense/ LCpl Aaron S. PattersonРеактивная система залпового огня на колесном шасси HIMARS
Реактивная система залпового огня на колесном шасси HIMARS - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Abonare
Consilierul lui Biden, Sullivan: SUA nu-i vor transmite Ucrainei rachete ATACMS pentru sistemele HIMARS.
CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, nu este pregătit să tranmită Ucrainei rachete care ajung la o distanță de 300 de kilometri pentru sistemele reactive HIMARS. Asta deoarece liderul de la Casa Albă vrea să evite un eventual al treilea război mondial. Declarații în acest sens a făcut consilierul lui pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, citat de RIA Novosti.
Anterior SUA au pus la dispoziția forțelor armate ucrainene 12 sisteme de rachete reactive cu lansare multiplă HIMARS, iar la finele săptămânii au anunțat că vor mai transmite Ucrainei încă patru astfel de sisteme.
La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunțat prin reprezentanții săi că Forțele Armate ale Rusiei au distrus deja patru sisteme HIMARS transmite Ucrainei de partea americană, cu lovituri de înaltă precizie.
Americanii susțin că sistemele de rachete reactive cu lansare multiplă HIMARS, transmise Ucrainei, trag cu rachete teleghidate GMLRS, au o rază de acțiune de 80 de kilometri, însă aceste sisteme pot fi folosite și pentru lansarea de rachete operativ-tactice ATACMS.
Autoritățile ruse au acuzat Kievul în repetate rânduri că lansează atacuri asupra localităților din zonele pe care nu le controlează din sisteme HIMARS.
HIMARS - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Editoriale
HIMARS în Ucraina - un pas către războiul SUA cu Rusia
Fluxul de știri
0