Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Europa a ratat șansa de a media conflictul din Ucraina, a declarat Orban

© Sputnik / Ivan Rodionov / Accesați arhiva multimediaAcțiuni militare în Ucraina
Acțiuni militare în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Abonare
Orban: în Ucraina pacea va fi instituită de Rusia și de SUA, iar Europa a ratat șansa sa de a media acest conflict.
CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. În Ucraina poate fi instaurată pacea numai după negocierile dintre Rusia și SUA, iar Europa a ratat șansa sa de mediere, pentru că nu a fost în stare să asigure respectarea acordurilor de la Minsk, a declarat premierul ungar, Victor Orban.
„Când vorbim despre război, apare o întrebare importantă: ce e de făcut? (Orban a vociferat întrebarea în limba rusă)... Negocieri de pace între Rusia și Ucraina nu vor avea loc. cei care le așteaptă, le așteaptă în zadar. Rusia vrea garanții de securitate, de aceea războiul poate fi oprit numai de negocierile dintre Rusia și SUA. Atâta timp cât nu vor avea lor negocieri ruso-americane, nu o să fie pace. Noi, europenii, nu putem fi aici intermediari, pentru că am ratat șansa noastră. Am ratat-o atunci când după evenimentele din Crimeea din 2014 au fost acordurile de la Minsk cu garanțiile Franței și Germaniei, însă... din păcate, nu s-a reușit asigurarea îndeplinirii lor. Și rușii nu mai doresc să poarte cu noi negocieri”, a spus Orban.
El a mai menționat că actualmente Europa se află într-o situație similară celei de după al Doilea Război Mondial, când poziția ei conta prea puțin în discuțiile importante despre securitate, iar deciziile sunt luate de America și de Rusia.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Internațional
Victor Orban, despre problemele Europei ce rezultă din politica de sancțiuni
Fluxul de știri
0