Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Victor Orban, despre problemele Europei ce rezultă din politica de sancțiuni

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Abonare
Premierul Ungariei, Victor Orban, a amintit că Europa, din cauza sancțiunilor, a pierdut deja patru guverne.
CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Sancțiunile antirusești n-au clătinat Moscova, iar Europa a pierdut deja patru guverne, a declarat prim-ministrul Ungariei, Victor Orban, într-o alocuțiune ținută în orașul Băile-Tușnad din România.
„Strategia Occidentului e ca o mașină cu toate cele patru roți dezumflate... Europa e într-un mare necaz – economic și politic, au căzut victime deja patru guverne: britanic, bulgar, italian și estonian”, a menționat Orban.
El a mai atenționat că în Europa oamenii o să aibă de suferit din cauza creșterii prețurilor.
Totodată, el a subliniat faptul că cea mai mare parte a lumii a refuzat în mod demonstrativ să susțină Europa.
„China, India, Brazilia, Africa de Sud, lumea arabă – toate stau departe de acest conflict, ele se preocupă de propriile lor afaceri”, a spus Orban.
El a mai declarat că Europa are nevoie de o nouă strategie în conflictul ucrainean, al cărei scop să fie pacea și o formulare foarte reușită a unei inițiative de pace. Totodată, el a precizat că nu-și face iluzii că țara sa ar putea determina Europa și întregul Occident să ia o astfel de poziție, însă a remarcat faptul că pentru țara sa această poziție este una de onoare.
Orban a mai spus că prin politica de sancțiuni antirusești „Europa și-a tras un glonț în plămâni”, iar acum „economia acesteia de sufocă”.
Boris Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Internațional
Boris Johnson a încercat să îl convingă pe Viktor Orban să renunțe la poziția Ungariei
Fluxul de știri
0