Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Discurs curajos al lui Viktor Orban pe tema războiului ideologic cu Vestul

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Abonare
La Băile Tușnad, Viktor Orban a atins problema ideologică, a ceea ce el a numit ”bătălia istorică” dintre dreapta și stânga, de care va depinde viitorul Occidentului.
BUCUREȘTI, 24 iul - Sputnik. Viktor Orban a numit demografia, migrația și genul ca fiind temele cheie ale conflictului ideologic care opune Vestul, numit de Orban, ”post-occidental”, de estul european. De altfel, Viktor Orban a fost destul de resemnat cu privire la soarta Vestului, spunând, că tot ce dorește este să nu se rezerve estului, soarta civilizației post-occidentale.
Potrivit premierului ungar Viktor Orbán, este de înţeles că oamenii „post-occidentali” nu-şi pot otrăvi zilele cu ideea că „totul este pierdut” şi nici nu este necesar să îi confruntăm cu asta. „Noi cerem doar să nu ne impună şi nouă soarta asta, pe care noi o vedem ca fiind sfârşitul unei naţiuni”, a declarat premierul, preluat de Flux24.
"Problema cea mai spinoasă continua să fie problema demografică. Sunt mai multe înmormântări decât naşteri. (...) A doua provocare este fenomenul migraţionist, care a împărţit Europa în două. Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa. Pur si simplu Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt niste conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală şi, conform regulilor matematicii, o se se întâmple acea mare schimbare demografică. În acea parte a a continentului nostru (...), procentajul populaţiei non-europene va creşte peste 50%. Şi avem cealaltă parte a Europei, a Occidentului, Europa Centrală şi de Est, adică este vorba despre noi. Nu aş vrea să creez confuzie, dar, totuşi, o spun, în sensul spiritual Occidentul s-a mutat în regiunea noastră. Aici avem Occidentul, acolo avem o structură post-occidentală şi se dă o bătălie între cele două părţi ale Europei. Deci, noi am făcut o ofertă post-occidentalilor, le-am spus, lăsaţi-ne în pace să ne decidem fiecare cine cu care vrea să fie vecin şi cu cine vrea să trăiască. Post-occidentalii au refuzat această ofertă şi au spus nu, noi o să vă transformăm în ceea ce suntem sau am devenit şi noi. Acum se vorbeşte mai puţin despre migraţie, dar credeţi-mă, nimic nu s-a schimbat. Bruxellesul şi echipele soroşiste pur şi simplu vor ne să ne forţeze să îi acceptăm pe migranţi", a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale, preluate de Agerpres.
Potrivit şefului guvernului de la Budapesta, afirmaţia stângii internaţionaliste, potrivit căreia în Europa trăiesc, din start, popoare de rasă mixtă, amestecă în mod deliberat conceptele şi este înşelătoare. Amestecarea raselor între popoarele europene şi cele sosite din afara Europei nu poare fi comparată cu situaţia în care s-au amestecat între ele popoare care trăiesc în interiorul Europei, a explicat Orbán.
“De exemplu, în Bazinul Carpatic, noi nu suntem de rasă mixtă, ci pur şi simplu, suntem un amestec de popoare care trăiesc în propria lor casă europeană”, a declarat Viktor Orban. Acesta a mai spus că maghiarii nu vor să devină “de rasă mixtă”, însă următoarele generaţii trebuie să fie pregătite pentru faptul că expansiunea civilizaţiei islamice, care se îndreaptă constant spre Europa, trebuie oprită nu numai la graniţa de sud, ci şi la graniţa de vest, şi că va trebui rezolvată şi primirea creştinilor care se vor refugia din Occident.
“Problema de gen” este a treia provocare care ameninţă maghiarii și est-europenii, a spus prim-ministrul. Acesta a amintit că în această privinţă Ungaria a fost chemată şi în instanţă, dar s-a reuşit separarea de acest subiect a dezbaterilor despre fondurile Uniunii Europene. Ungaria a făcut o ofertă de toleranţă şi în această chestiune: “noi nu vrem să le spunem cum să trăiască, noi cerem doar să se accepte că aici, la noi, tatăl este un bărbat, iar mama este o femeie, şi să ne lase copiii în pace, iar acest lucru să îl accepte şi György Soros”, a spus Viktor Orbán.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Internațional
Victor Orban, despre problemele Europei ce rezultă din politica de sancțiuni
Fluxul de știri
0