Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Boris Johnson a încercat să îl convingă pe Viktor Orban să renunțe la poziția Ungariei

© AFP 2024 / LEON NEALBoris Johnson
Boris Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Abonare
Premierul Boris Johnson l-a sunat pe omologul său maghiar, Viktor Orban, pentru a îl convinge să se alăture coaliției anti-rusești din Europa.
BUCUREȘTI, 28 mai - Sputnik. Cunoscut pentru agresivitatea sa în susținerea Ucrainei, premierul britanic a încercat să îl convingă pe șeful guvernului de la Budapesta să nu se mai opună sancțiunilor impuse Rusiei în ceea ce privește petrolul și produsele derivate.
Johnson i-ar fi spus lui Orban că trebuie continuate ”presiunile economice maxime ale comunității internaționale pentru a opri mașina de război” a președintelui Putin, a transmis guvernul britanic printr-un comunicat de presă.
De asemenea, deși Marea Britanie nu mai este stat membru UE, premierul britanic și-a exprimat încrederea că Uniunea Europeană va putea merge înainte cu sancțiunile împotriva Rusiei.
Liderul de la Budapesta i-a răspuns, transmite purtătorul de cuvânt al acestuia, preluat de Hotnews, că nu va pune în pericol securitatea națiunii maghiare, dar că susține orice efort anti-război la nivel european.
Cei doi lideri au căzut de acord să păstreze legătura, mesaj diplomatic care subliniază eșecul lobby-ului pro-ucrainean al lui Johnson.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Politică
Viktor Orban: Acest deceniu va fi o epocă a pericolelor, a nesiguranței și a războaielor
Fluxul de știri
0