Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

HIMARS în Ucraina - un pas către războiul SUA cu Rusia

HIMARS - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Abonare
Livrările de sisteme americane de lansare multiplă de rachete către regimul de la Kiev nu vor schimba cursul operațiunii speciale rusești. Sistemele HIMARS de pe teritoriul ucrainean amenință cu escaladarea militară directă țările mediatoare europene și direct SUA
Casa Albă a confirmat livrarea sistemelor de lansare multiplă de rachete „HIMARS” în Ucraina, cu o rază de acțiune de până la 80 km. Se discută despre rachete tactice „ATACMS” cu o rază de acțiune de până la 300 km, o decizie finală nu a fost luată, dar cursul Washingtonului de a escalada conflictul militar din Europa este evident. România va acționa ca intermediar, care a achiziționat anterior 54 de lansatoare M142 ale sistemului High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) din Statele Unite. Polonia poate transfera 20 de lansatoare HIMARS la Kiev.
Pachetul american de asistență militară pentru Forțele Armate ale Ucrainei promis în iunie arată mai bine în unități monetare decât în ​​unități de luptă, pentru că 700 de milioane de dolari este echivalentul a doar 30 de instalații HIMARS MLRS, pe care regimul de la Kiev mizează atât de mult.
Între timp, „pachetul” conține radare, elicoptere, vehicule și sisteme antitanc Javelin. Dacă o duzină de lansatoare HIMARS ajung din România pe „frontul de est” (400 km lungime), raportul de putere nu se va schimba. Mai importante sunt imprudența politică și precedentul - sistemele americane de lovitură HIMARS din Ucraina împing lumea cu un pas mai aproape de Apocalipsă.
Declarația președintelui american Joseph Biden: „Nu căutăm un război între NATO și Rusia” este complet ruptă de realitate. În încercarea de a lovi superputerea nucleară cu convulsiile „himerizate” ale regimului de la Kiev, Washingtonul își asumă un mare risc expunând țările europene NATO și însuși teritoriul nord-american la răzbunarea Rusiei.
Îngrășăminte  - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Rusia
Fără acest produs rusesc, va fi foamete în întreaga lume
Desfășurarea de către Forțele Armate ale Ucrainei a sistemelor HIMARS „rătăcitoare” cu rachete ghidate ale MLRS în zona de frontieră - pentru a distruge obiecte și orașe din adâncurile Rusiei - va lansa dezvoltarea unui conflict global cu utilizarea tuturor tipurilor de arme. Conducerea militaro-politică nu numai a Ucrainei va deveni țintă legitimă pentru Forțele Armate Ruse. Moscova va fi nevoită să extindă sfera geografică de demilitarizare - rachete rusești de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune vor zbura în Polonia, România, Germania, Statele Unite și alte țări ale blocului agresiv.
Prăbușirea efectivă a „Frontului de Est” ucrainean la sfârșitul lunii mai a determinat Statele Unite să furnizeze M142 HIMARS MLRS, care este perceput de mulți în Ucraina ca o armă miraculoasă, capabilă să schimbe cursul istoriei.
Cu toate acestea, sistemul modular de fabricație americană, cu o rază de acțiune a rachetelor de până la 80 km și rachete ghidate de până la 300 km, este doar ceva de mijloc între sistemele rusești MLRS „Smerch” (rază de până la 120 km) și Iskander OTRK (până la 500 km). Nu există nimic magic în domeniul tehnologiei sau eroic în istoria utilizării HIMARS în luptă în Irak și Afganistan. Pentru a întări artileria Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a putea contracara trupele ruse, americanii trebuie să-și transfere toate instalațiile HIMARS către regimul de la Kiev, precum și să atragă „voluntari” europeni din NATO. Și aceștia sunt cu totul alți bani.
În timp ce bugetul anual de apărare al Ucrainei este de aproximativ 6 miliarde de dolari, din 24 februarie, regimul de la Kiev a primit ajutor militar de 4,5 miliarde de dolari din partea Statelor Unite. Frontul prăbușit al Forțelor Armate ale Ucrainei în Donbas a demonstrat că dublarea bugetului militar ucrainean nu garantează victorii. Aici apare involuntar o asociere cu miile de unități de arme grele de fabricație americană abandonate în mod gratuit în Afganistan.
Publicul ucrainean a relatat că Kievul a convenit cu Casa Albă să primească din România primul lot de sisteme americane HIMARS. Previzibil, pentru că cele mai sigure livrări de arme pentru Washington sunt prin mâini străine.
The EURO logo is pictured in front of the European Central Bank, ECB in Frankfurt/Main, central Germany, on November 6, 2014 - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2022
Editoriale
Visele Ucrainei s-au împlinit: Europa îi va da mulți bani. În credit
Rămâne să fie transferate pe ascuns MLRS în Ucraina, iar aceasta este o mare problemă. Numai în ultimele 24 de ore, trupe de rachete și artilerie, rachete de înaltă precizie lansate aerian, aviația armată și fără pilor operațional-tactică ale Federației Ruse au distrus 133 de posturi de comandă și 713 zone de concentrare a forței militare și a echipamentelor militare ale Forțele Armate ale Ucrainei, au distrus 169 de poziții de tragere ale bateriilor de artilerie (inclusiv obuziere de 155 mm M777 și MLRS „Grad”), precum și 9 tancuri și vehicule de luptă de infanterie, 13 vehicule ale Forțelor Armate ale Ucrainei și două depozite de muniții. În acest ritm, resursele militare ale regimului de la Kiev (asistență NATO) sunt distruse de aproape o sută de zile și nopți.
De la începutul operațiunii militare speciale, trupele ruse au distrus 457 de MLRS ucrainene - aceasta este mai mult decât instalațiile HIMARS în serviciul Armatei SUA. În plus, au fost „demilitarizate” 185 de avioane, 129 de elicoptere, 1077 de vehicule aeriene fără pilot, 326 de sisteme de rachete antiaeriene, 3363 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 3329 de unități de vehicule militare speciale, 1744 de piese de artilerie de câmp și mortare”.
Permiteți-mi să vă reamintesc că Statele Unite s-au angajat să transfere 108 obuziere M777 de calibrul 155 mm către Forțele Armate ale Ucrainei, care nu compensează deloc pierderile de artilerie, ci doar încetinesc catastrofele „proiectului ucrainean”.
Pe parcursul celor trei luni de operațiune specială rusă în Ucraina, armele occidentale au fost măcinate în valoare de zeci de miliarde de dolari. Prin urmare, nu ar trebui să exagerăm semnificația următorului pachet de asistență militară a SUA pentru regimul de la Kiev. Mult mai periculoasă este imprudența militaro-politică a Washingtonului, care atrage cu insistență Europa în al treilea război mondial.
Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu poziția redacției Sputnik.
Fluxul de știri
0