Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rezerviștii Forțelor Armate sunt chemați pe poligon: Ce se întâmplă

© Sputnik / Мирослав Ротарьarmată
armată - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rezerviștii Forțelor Armate sunt chemați pe poligon pentru a le fi verificate cunoştinţele şi deprinderile.
CHIŞINĂU, 23 iulie - Sputnik. Armata Națională va desfășura, în perioada 25-29 iulie, antrenamente cu rezerviștii Forțelor Armate. Șeful Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă a menționat că exerciţiul va avea ca scop verificarea cunoştinţelor şi deprinderilor rezerviştilor, inclusiv prin antrenarea în acţiuni practice de mânuire a armamentului şi tehnicii din dotarea Armatei Naţionale.
Totodată, participanții la exercițiu vor studia regulamentele militare, se vor familiariza cu baza materială de instrucţie, tehnica militară și armamentul de infanterie.
Potrivit Ministerului Apărării, despre desfășurarea antrenamentelor, cetățenii au fost informați în prealabil, prin intermediul ordinelor de chemare expediate de Centrele Militar Teritoriale sau Secțiile Administrativ-Militare, la locul unde aceștia au viza de reședință.
Exerciţiile cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate sunt organizate anual prin Hotărâre de Guvern și în conformitate cu Legea cu privire la rezerva Forțelor Armate și fac parte din programul de pregătire a rezervei de cadre.
Membrii și susținătorii partidului Șor au protestestat în fața Procuraturii Generale. - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Societate
Protest la Procuratura Generală: Ce se întâmplă în Capitală
Fluxul de știri
0