Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protest la Procuratura Generală: Ce se întâmplă în Capitală

© Sputnik / Rodion StepanchukMembrii și susținătorii partidului Șor au protestestat în fața Procuraturii Generale.
Membrii și susținătorii partidului Șor au protestestat în fața Procuraturii Generale. - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Abonare
Membrii și susținătorii partidului „Șor” au protestestat în fața Procuraturii Generale.
CHIŞINĂU, 22 iulie - Sputnik. Mai multe persoane au protestat astăzi în fața Procuraturii Generale. Aceștia s-au adunat pentru a eliberarea din arest a Marinei Tauber, care a fost reținută joi pentru 72 de ore.
Cei prezenți la protest consideră că reținerea Marinei Tauber este o încercare a autorităților de a distrage atenția de la situația catastrofală din economia Republicii Moldova.
Manifestanții au scandat la protest: „Mâinile de pe opoziție”, „Libertate Marinei Tauber”, „Rușine”, „Nu ne vom preda, ne vom apăra”.
De asemenea, în cadrul protestului de astăzi cei prezenți au cerut și demisia guvernului.
Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Politică
Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore
Amintim că ieri teputatul Partidului „Șor”, Marina Tauber, a fost reținută pentru 72 de ore. Tot ieri, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputata fracțiunii parlamentare a Partidului politic „Șor”, Marina Tauber, a fost lipsită, din nou, de imunitate parlamentară în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală.
Tauber este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.
Fluxul de știri
0