Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Gavrilița îndeamnă miniștrii să găsească soluții pentru a trece iarna cu bine

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatala Gavrilița
Natala Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Abonare
Premierul Gavrilița a îndemnat miniștrii să găsească soluții pentru a trece iarna cu bine.
CHIŞINĂU, 22 iulie - Sputnik. Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit cu un apel către miniștri pentru a găsi soluții ca cetățenii să treacă iarna cu bine, menționând că preocuparea Executivului în prezent este prețul la gazele naturale și energia electrică. Solicitarea a fost făcută de premier în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.
„Să vedem care sunt planurile noastre, de ce asistență avem nevoie pentru ca să ne asigurăm că oamenii vor avea tot necesar în această iarnă. Să pregătim lemne, cărbune, păcură, generatoare, să fim pregătiți”, a declarat Gavrilița.
Amintim că astăzi Guvernul a aprobat modificări la Planul național de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice.
Deciziile au drept scop reducerea impactului creșterii prețurilor la energie asupra consumatorilor casnici, sprijinirea grupurilor social vulnerabile și asigurarea securității energetice a Republicii Moldova.
Astfel, prin noile modificări se urmărește extinderea și completarea Planului cu noi acțiuni:
introducerea unei noi perioade de susținere financiară pentru consumatorii casnici și micii consumatori cu activitate economică;
crearea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice și promovarea Legii pentru crearea acestuia;
crearea Fondului pentru eficiență energetică în sectorul rezidențial, care va contribui la utilizarea eficientă a resurselor energetice în acest sector, în scopul reducerii costului facturilor la energie;
asigurarea creșterii rezilienței consumatorilor prin perfecționarea mecanismelor pieței de energie electrică și facilitarea creșterii eficienței energetice în sectorul rezidențial.
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Politică
Planul național de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice, modificat: Ce prevede
Fluxul de știri
0