Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Planul național de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice, modificat: Ce prevede

© Sputnik / Mihai CarausElectricitate
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Abonare
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale intervine cu modificări la Planul național de acțiuni privind atenuarea crizei energetice.
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Planul național de acțiuni privind atenuarea crizei energetice a fost modificat. Modificările au fost efectuate pentru a face față consecințelor sociale și economice ale crizei de alimentare cu gaze naturale, precum și a creșterii prețurilor la gaze naturale și produse petroliere.
O decizie în acest sens au luat miniștrii în cadrul ședinței Guvernului din 22 iulie. S-a convenit asupra unui sprijin financiar suplimentar din partea Uniunii Europene în valoare de 75 de milioane de euro pentru a diminua consecințele crizei vizate.
Așadar, modificările la Planul național de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice au drept scop reducerea impactului creșterii prețurilor la energie asupra consumatorilor casnici, sprijinirea grupurilor social vulnerabile și asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Astfel, prin noile modificări se urmărește extinderea și completarea Planului cu noi acțiuni:
introducerea unei noi perioade de susținere financiară pentru consumatorii casnici și micii consumatori cu activitate economică;
crearea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice și promovarea Legii pentru crearea acestuia;
crearea Fondului pentru eficiență energetică în sectorul rezidențial, care va contribui la utilizarea eficientă a resurselor energetice în acest sector, în scopul reducerii costului facturilor la energie;
La fel, se dorește asigurarea creșterii rezilienței consumatorilor prin perfecționarea mecanismelor pieței de energie electrică și facilitarea creșterii eficienței energetice în sectorul rezidențial.
masina - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Rusia
Rusia avertizează că ar putea opri exporturile de petrol
Fluxul de știri
0