Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul ungar al Finanțelor: UE este slăbită de propriile sancțiuni

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaTourists reflected in a EU logo
Tourists reflected in a EU logo - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Abonare
Mihály Varga, ministrul ungar al finanţelor, a declarat joi la Băile Tușnad că Uniunea Europeană, în esenţă, este slăbită de propriile sancţiuni, iar întrebarea este dacă poate supravieţui acestor măsuri de sancţionare aplicate Rusiei
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Mihály Varga, ministrul ungar al finanţelor, a arătat că UE este slăbită de propriile sancțiuni împotriva Rusiei, detaliind aceste aspecte la dezbaterea intitulată “Înainte de furtună sau după furtună? – Inflaţie, preţul energiei, recesiune”.
Mihály Varga a declarat că Europa are nevoie deocamdată de energie rusească, însă tranziţia va necesita mult timp şi resurse.
Sancţiunile care au fost impuse nu funcţionează, nu există cooperare internaţională pe acest subiect, iar UE este foarte îngrijorată de modificarea cursului de schimb între euro şi dolar.
Din această privinţă, Europa se situează “profund în colţul celor învinşi”, a afirmat ministrul ungar al Finanţelor, adăugând că politica de sancţiuni este mai mult o problemă pentru Europa decât pentru ţara împotriva căreia a fost impusă.
Acesta a precizat că inflaţia în creştere, majorarea preţurilor la energie şi alimente, creşterea ratelor dobânzilor şi astfel mărirea creditelor, sunt semne clare că lumea, inclusiv Ungaria, se îndreaptă spre o încetinire economică.
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Internațional
În Marea Britanie inflația a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani
Dacă va fi într-adevăr o recesiune sau o încetinire foarte accentuată, încă nu se ştie în acest moment, însă nu există nicio analiză care momentan să prognosticheze o îmbunătăţire radicală a situaţiei, a adăugat Mihály Varga.
Politicianul a amintit că Rezerva Federală a SUA a fost prima care a reacţionat la criză, fiind dispusă să accepte recesiunea pentru a elimina inflaţia din economie, însă această strategie ia mai puţin în considerare şomajul, problemele de subzistenţă şi cele sociale.
Acest lucru împinge economia globală spre recesiune, iar din acest punct de vedere situaţia actuală este doar liniştea dinaintea furtunii, în comparaţie cu ceea ce va urma în economiile statelor, a declarat Mihály Varga.
Fluxul de știri
0