Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Marea Britanie inflația a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Abonare
În Marea Britanie, inflația a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, prețurile de consum crescând cu 9,4% în iunie, pe fondul agravării crizei costului de viaţă.
În Marea Britanie, inflația a accelerat într-un ritm mai rapid decât se aștepta în iunie, atingând 9,4% în termeni anuali, fiind cea mai mare creștere din februarie 1982, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul Naţional de Statistică al ţării.
Indicele prețurilor de consum se aştepta să crească cu 9,3% în iunie, de la 9,1% în mai. Prețurile la carburanți și alimente au avut cea mai mare contribuție la această creştere, a precizat organismul de statistică din Marea Britanie.
Potrivit cifrelor oficiale, creșterea anuală legată de transport a fost de 15,2%. Prețurile la alimente și băuturi nealcoolice au crescut cu 9,8% față de anul trecut, fiind cea mai mare creştere din martie 2009.
Luna trecută, Banca Angliei a estimat că inflația va atinge un vârf de 11% în toamnă și, potrivit informațiilor, plănuiește o creștere de jumătate de punct a ratei dobânzii în august, după o creștere cu un sfert de punct în iunie.
Artileriști, confruntări militare în Ucraina, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Editoriale
Zugzwang ucrainean: SUA aleg între capitulare și război nuclear
Fluxul de știri
0