Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se întrunesc în ședință: Mai multe chestiuni pe ordinea de zi

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Abonare
Deputații se întrunesc în ședință plenară. Vor examina mai multe proiecte de acte legislative.
CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Proiectul legii zootehniei, proiectul de lege privind emisiile industriale, proiectul de lege privind drepturile de autor și drepturile conexe, modificări la Codul muncii, la Codul penal și la Codul funciar urmează să fie votate în lectura a doua în cadrul ședinței de astăzi, 21 iulie, a Parlamentului.
În total, 45 de proiecte de acte legislative urmează să examineze Parlamentul la ultimele ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2022. Acestea vor avea loc pe 21 și pe 29 iulie.
Agenda ședințelor include, pentru adoptare, proiectul de lege privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice și modificări la măsurile de implementare a Programului de stat „Prima Casă”. Va fi propusă spre adoptare și inițiativa legislativă privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii moldoveni, care revin cu traiul în țara noastră.
De asemenea, deputații vor examina, în prima lectură, proiectul Codului electoral al Republicii Moldova și proiectul de modificare a Legii cu privire la Avocatul Poporului. Tot în prima lectură, pe agenda Parlamentului este inclus proiectul de lege privind prevenirea pierderii și risipei alimentare, precum și modificări la Legea privind piața de capital și la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte.
În aceeași perioadă, deputații vor mai audia raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție în anul 2021 și raportul CEC pentru anul trecut privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Parlamentarii vor aproba și proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică al lui Octavian Calmîc.
Igor Dodon îi transmite Maiei Sandu edificiul Președinției - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Republica Moldova
Ultimul sondaj al IMAS pare să reflecte un dezastru politic pentru guvernarea PAS
Fluxul de știri
0