Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vitalii Ignatiev : Transnistria este deschisă pentru dialog

© Sputnik / Irina LeahovaVitali Ignatiev
Vitali Ignatiev - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Abonare
Șeful departamentului de politică externă a Transnistriei a relatat într-un interviu despre procesul de negocieri, asocierea ci UE și aprovizionarea regiunii cu produse și medicamente.
Interviu în exclusivitate: la întrebările Sputnik Moldova răspunde șeful departamentului de Externe al Transnistriei Vitalii Ignatiev
- Cum apreciați starea procesului de negocieri cu Chișinăul?
- Procesul de negocieri se află la cel mai jos nivel. Chișinăul oficial nu numai că a refuzat să-și îndeplinească obligațiile asumate anterior, nu numai că a blocat implementarea acordurilor din pachetul ”Berlin Plus”, dar a și creat în mod deliberat o serie întreagă de noi probleme sociale și umanitare, încălcând grav drepturile și interesele cetățenilor din Transnistria. O astfel de abordare distructivă este promovată de zeci de ani, de unde am putea concluziona că există o lipsă de pregătire și o nedorință sistemică a generațiilor de elite politice ale Republicii Moldova pentru o reglementare reală, prin compromisuri a relațiilor cu Transnistria.
Din cauza incapacității Chișinăului de a negocia, apar în mod constant dificultăți în soluționarea unor probleme vitale – restricționarea livrărilor de medicamente și mărfuri pe teritoriul Transnistriei, blocarea circulației vehiculelor, restricții bancar-financiare, urmărirea penală motivată politic a cetățenilor noștri și altele.
Citiți aici interviul integral.
Întâlnirea lui Treapițîn cu Krasnoselski și Ignatiev  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Republica Moldova
Diplomatul rus Vitali Triapițin a efectuat o vizită la Tiraspol
Fluxul de știri
0