Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Diplomatul rus Vitali Triapițin a efectuat o vizită la Tiraspol

CC BY 4.0 / Official website of the leader of Transnistria / Întâlnirea lui Treapițîn cu Krasnoselski și Ignatiev
Întâlnirea lui Treapițîn cu Krasnoselski și Ignatiev  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Abonare
Vitali Triapițin, reprezentant al Ministerului de Externe al Rusiei, a efectuat marți o vizită la Tiraspol.
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Vitali Triapițin, reprezentant al Ministerului de Externe al Rusiei, a efectuat marți o vizită la Tiraspol. Diplomatul rus s-a întâlnit cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și cu responsabilul pentru relațiile externe al regiunii, Vitali Ignatiev.
Triapițin a declarat în fața presei că în procesul de negocieri „s-a acumulat o mulțime de întrebări și situația este destul de dificilă”.
Potrivit diplomatului, procesul de reglementare este influențat de situația geopolitică din lume și de situația din regiune, dar există și o serie de alte probleme.
„Formatul 5+2 este în prezent în pauză și trebuie să discutăm împreună soluții în cadrul unui dialog direct între Chișinău și Tiraspol, în cadrul unei reuniuni a grupurilor de lucru sectoriale”, a spus el.
La rândul său, Vitali Ignatiev a spus că în procesul de negociere „există oportunități de a merge mai departe, de a continua dialogul” și că de pe urma procesului de negocieri trebuie întâi de toate să aibă de câștigat oamenii.
Президент Молдовы Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2022
Politică
Maia Sandu i-a spus lui Zbigniew Rau cum vede ea soluționarea conflictului transnistrean
Fluxul de știri
0