Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Samantha Power deja a doua oară în ultima jumătate de an

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița o discuție la Washington cu șefa USAID, Samantha Power
Natalia Gavrilița o discuție la Washington cu șefa USAID, Samantha Power - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Abonare
În cadrul vizitei oficiale în SUA, prim-ministrul moldovean Natalia Gavrilița s-a întâlnit și cu șefa Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power.
CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Discuțiile Nataliei Gavrilița cu Samantha Power au vizat proiectele în desfășurare pe care le are agenția americană în țara Moldova, aflăm dintr-un comunicat al guvernului moldovean.
Sursa oficială mai menționează că au fost discutate și „idei de finanțare viitoare, care ar contribui la dezvoltarea infrastructurii, educației, agriculturii, turismului, mass-mediei și la transparentizarea sistemului financiar”.
„Șefa USAID a apreciat progresul substanțial înregistrat de guvernarea de la Chișinău în apropierea de standardele comunității europene pe toate domeniile. Samantha Power a declarat că SUA, implicit instituția pe care o conduce, vor rămâne aproape de cetățenii Republicii Moldova, iar încurajarea consolidării democrației participative și creșterea economică durabilă vor rămâne cap de listă pe agenda proiectelor desfășurate în țara noastră”, mai citim din comunicatul oficial.
Serviciul de presă al Guvernului RM a ținut să precizeze că „întrevederea dintre Natalia Gavrilița și Samantha Power este a doua din ultima jumătate de an”.
Наталья Гаврилица и Энтони Блинкен в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Politică
Blinken: Statutul Republicii Moldova de candidat la UE - un rezultat remarcabil
Fluxul de știri
0