Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blinken: Statutul Republicii Moldova de candidat la UE - un rezultat remarcabil

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaНаталья Гаврилица и Энтони Блинкен в Вашингтоне
Наталья Гаврилица и Энтони Блинкен в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova a avut o întrevedere cu secretarul de stat american.
CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. SUA salută acordarea statutului de țară-candidat la Uniunea Europeană Republicii Moldova. O declarație în acest sens a făcut secretarul de stat american, Anthony Blinken, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul țării noastre, Natalia Gavrilița.
„Salutăm statutul de țară-candidat la UE al Republicii Moldova, un rezultat remarcabil al eforturilor depuse de țară și de Guvern”, a declarat Anthony Blinken.
Totodată, secretarul de stat american a declarat că procesele democratice din Republica Moldova și realizarea reformelor necesare pentru apropierea ireversibilă a țării noastre de Uniunea Europeană vor fi susținute în continuare de Statele Unite ale Americii.
În cadrul întrevederii, Natalia Gavrilița a vorbit despre provocările economice, sociale și de securitate. Totodată, Gavrilița a vorbit despre acțiunile întreprinse pentru implementarea reformelor în justiție, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor statului, dar și despre asistența necesară în implementarea reformelor în domeniile strategice.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Economie
Gavrilița în SUA: Am încurajat companiile americane să investească în Republica Moldova
Fluxul de știri
0