Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambulanțe noi pentru punctele de asistență medicală urgentă din țară: Câte au fost aduse

© Sputnik / Anatolii KiriakAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2022
Abonare
Un lot de ambulanțe noi a fost repartizat în mai multe puncte de asistență medicală urgentă din țară.
CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Un lot de 30 de ambulanțe noi a fost repartizat substațiilor de asistență medicală urgentă din țară. Iar până la sfârșitul anului, Ministerul Sănătății promite să completeze parcul auto al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească cu încă 170 de autovehicule noi.
În cadrul unei ceremonii de transmitere ambulanțelor noi către substațiile din țară, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că datorită noilor mașini cetățenii vor avea acces mai rapid la serviciile medicale.
„Modernizarea instituțiilor de asistență medicală din țară este prioritatea noastră. Evenimentul de astăzi este un pas important în reînnoirea actualului parc de mașini”, a declarat Nemerenco.
Potrivit ministrului, în perioada 2018 - 2021, au fost procurate 165 de ambulanțe noi. După ce parcul CNAMUP va fi completat cu cele 170 de ambulanțe noi promise astăzi, mașinile din parcul auto vor fi schimbate în proporție de 40%.
Cele 30 de ambulanțe au o valoare de 1,8 milioane de euro. Parcul auto al CNAMUP este format din 430 de autovehicule, iar zilnic circa 190 dintre acestea intervin la solicitările pacienților. Potrivit autorităților din sănătate, ar fi necesară dotarea parcului cu încă o sută de ambulanțe.
Amintim, ministrul Sănătății a dispus scoaterea de pe linie a ambulanțelor de tip vechi, 43 la număr, care intervin la chemările din țară.
Ambulanta - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Societate
Sănătate: Toate ambulanțele vechi vor fi retrase de pe linie
Fluxul de știri
0