Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sănătate: Toate ambulanțele vechi vor fi retrase de pe linie

© Sputnik / Mihai CarausAmbulanta
Ambulanta - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Abonare
Ministerul Sănătății intenționează să schimbe ambulanțele din dotarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Toate ambulanțele vechi, de tip UAZ, vor fi retrase de pe linie. Astfel de ambulanțe, pe teritoriul Republicii Moldova, sunt 43 la număr. Unele vor fi casate imediat, altele vor trece la rezerve pentru situații eventuale.
Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
„43 din tot parcul sunt UAZ-ri de tip vechi, ruginite și vai de ele, dar aproape toate active, adică pe linie. În care, iarna e Polul Nord, iar vara - căldură ca în Sahara. Desigur toate deservesc sate, adesea cele mai îndepărtate, cu drumuri proaste de acces. Probabil fostei administrații a CNAMUP îi păsa mai mult de metal și nu de oameni, principalul era ca pe drumurile hodorogite din sate să nu distrugă ambulanțele mai bune”, a scris Nemerenco.
Potrivit ministrului, la moment parcul de autospeciale al CNAMUP este constituit din 430 de unități. Dintre acestea, 170-180 de mașini sunt permanent pe linie, iar altele aproximativ o sută sunt în reparație.
Menționăm, pe 20 iulie, va fi recepționat un lot de 30 de ambulanțe. Deocamdată nu se cunoaște de unde vin ambulanțele.
Fermă de vaci - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Economie
Ministerul agriculturii are planuri mari pentru deșeurile animale
Fluxul de știri
0