Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gavrilița încurajează companiile americane să investească în Republica Moldova

© Sputnik / Maxim TopalNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Abonare
Aflată într-o vizită oficială în SUA, Prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavrilița, a încurajat companiile americane să investească în Republica Moldova
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Aflată într-o vizită oficială în SUA, prim-ministra Moldovei, Natalia Gavrilița, a încurajat companiile americane să investească în Republica Moldova, menționând că Guvernul de la Chișinău rămâne concentrat pe crearea unui mediu de afaceri favorabil investițiilor interne și externe. Despre aceasta scrie într-un comunicat serviciul de presă al Guvernului.
Îndemnul, precizează sursa oficială, a fost făcut marți la Washington, în cadrul întâlnirii primului ministru moldovean cu reprezentanții Asociației de afaceri americano-central europeană (ACEBA).
Gavrilița a ținut neapărat să raporteze despre reformele pe care le face cabinetul pe care dânsa îl conduce:
„Șefa Executivului a subliniat că reformele inițiate în țara noastră continuă, iar autoritățile întreprind eforturile necesare pentru a menține stabilitatea financiară și economică. Drept obiective majore setate în acest context se numără modernizarea și transformarea digitală a economiei, dezvoltarea comerțului electronic și antreprenoriatului digital, asigurarea securității cibernetice și sporirea rezilienței energetice a țării. Totodată, Natalia Gavrilița a menționat că anume angajarea Guvernului în procesul complex de reforme are menirea să asigure un climat atractiv pentru investițiile străine directe”, mai citim din comunicatul de la Guvern.
Gavrilița a mai spus:
„Suntem determinați să îmbunătățim climatul investițional și așteptăm cu nerăbdare să explorăm potențialul colaborării cu companiile membre ACEBA. Încurajăm organizarea forumurilor de afaceri RM-SUA, a unor întâlniri de lucru în scopul avansării legăturilor comercial-economice, dar și altor acțiuni care vor contribui la crearea unor noi locuri de muncă și creșterea standardelor de viață a cetățenilor noștri”.
Serviciul de presă al Guvernului susține că „reprezentanții companiilor americane s-au arătat interesați de potențialul economic al țării noastre și au lansat propunerea privind organizarea unei misiuni de afaceri la Chișinău, în luna septembrie”.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Politică
Natalia Gavrilița a plecat în SUA: Ce va face acolo
Fluxul de știri
0