Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița a plecat în SUA: Ce va face acolo

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul Republicii Moldova efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Amercii.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Amercii în perioada 14-21 iulie 2022.
Acolo, Gavrilița va participa la reuniunea liderilor guvernamentali și oamenilor de afaceri și de știință, care vor pune în discuție unele dintre cele mai complexe schimbări cu care se confruntă omenirea în prezent.
„Experți de talie mondială vor facilita discuțiile despre provocările critice și consecințele crizelor din ultima perioadă la nivel regional și internațional, inclusiv războiul din Ucraina, creșterea prețurilor și perturbarea lanțurilor logistice. Participanții la eveniment își propun să schițeze soluții pe care liderii globali le-ar putea implementa pentru a genera schimbări pozitive în comunitățile lor”, este precizat în comunicatul de presă al Guvernului.
În cadrul vizitei sale la Washington, Natalia Gavrilița se va întâlni cu oficiali americani, reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional și ai sectorului privat.
La fel, va avea o discuție despre posibilitatea obținerii unui suport bugetar pentru acoperirea cheltuielilor necesare procurării energiei electrice din Ucraina, dar și despre problema creșterii inflației din Republica Moldova.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Internațional
SUA vor ca India şi China să plătească Rusiei mai puțin pentru petrolul brut
Fluxul de știri
0