Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gavrilița a solicitat Băncii Mondiale finanțare nerambursabilă flexibilă

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița, imagine din arhivă
Natalia Gavrilița, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Abonare
Natalia Gavrilița a solicitat Băncii Mondiale acordarea unei finanțări nerambursabile flexibile, necesare pentru a susține populația în perioada de crize, generate de războiul din Ucraina, informează serviciul de presă al Guvernului.
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Posibilitățile de alocare a unor finanțări suplimentare pentru anul viitor, accelerarea implementării proiectelor în agricultură, domeniul energetic și infrastructură, precum și suportul de care mai are nevoie Republica Moldova pentru realizarea reformelor structurale au fost discutate astăzi la întrevederea prim-ministrei cu președintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpas, informează serviciul de presă al Guvernului.
„Prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat Băncii Mondiale acordarea unei finanțări nerambursabile flexibile, necesare pentru a susține populația în perioada de crize, generate de războiul din Ucraina”, mai notează sursa oficială, fără a preciza dacă oficialul de la banca Mondială a acceptat solicitarea șefului guvernului RM.
Din comunicatul de la guvern despre această întâlnire aflăm, însă, că „Șefa Executivului a menționat că Republica Moldova rămâne ferm angajată în procesul de reformare a sectoarelor-cheie, în pofida tuturor crizelor”. Dar, a subliniat Gavrilița, „pentru realizarea acestor reforme este important ca țara noastră să obțină acces la instrumente de finanțare mai flexibile, iar proiectele existente să fie executate mai rapid, în beneficiul oamenilor”.
La rândul său „David Malpas a menționat că Banca Mondială va rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova cu contribuții esențiale în depășirea dificultăților existente, precum și promovarea reformelor pe termen lung. În perioada următoare, va fi elaborată noua Strategie de Parteneriat cu țara noastră”, mai aflăm din comunicatul de la Guvern.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Republica Moldova
Gavrilița încurajează companiile americane să investească în Republica Moldova
Fluxul de știri
0