Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Război italiano-austriac pe Autostrada Transilvaniei

Autostradă - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2022
Abonare
Situație dificilă privind licitația pentru cel mai lung tunel de autostradă din România: italienii de la WeBuild au contestat admiterea candidaturii austriecilor de la Strabag.
BUCUREȘTI, 17 iul – Sputnik. Se complică licitația pentru cel mai lung tunel de autostradă din România – Autostrada Transilvania.
Și aceasta pentru că italienii de la WeBuid au contestat, după ce Compania Română de Drumuri selectase șase candidați pe lista scurtă, admiterea candidaturii austriecilor de la Strabag.
În data de 14 iulie 2022, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația italienilor.
Rămâne de văzut dacă lupta va continua în instanță, scrie economica.net.
”Admite contestația și dispune remedierea”, se arată în soluția pe scurt pronunțată pe 14 iulie 2022 de către CNSC cu privire la contestația formuată de WeBuild în cadrul licitației pentru tronsonul de 41 de kilometri din Autostrada Transilvania ce include Tunelul Meseș.
În contestație, italienii au cerut ca oferta Strabag să fie respinsă, din cauza legăturilor cu industriașul rus Oleg Deripaska.
Reprezentanții Strabag au declarat, pentru economica.net, că nu comentează licitațiile în curs de desfășurare și nu pot vorbi în numele partenerilor lor.
Ei au precizat că Strabag nu este o societate sancționată.
Un navire de l'Otan en mer Noire (archive photo) - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2022
Internațional
Forțele Navale Române, participante la Breeze 22
Fluxul de știri
0