Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Forțele Navale Române, participante la Breeze 22

© AP Photo / Vadim GhirdaUn navire de l'Otan en mer Noire (archive photo)
Un navire de l'Otan en mer Noire (archive photo) - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2022
Abonare
Ministerul Român al Apărării Naționale anunță că, în perioada 14-25 iulie 2022, Forțele Navale Române participă cu trei nave militare la exercițiul multinațional ”Breeze 22”, organizat și condus de Forțele Navale ale Bulgariei.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. România participă la exercițiul multinațional ”Breeze 22”, organizat și condus de Forțele Navale ale Bulgariei, care se desfășoară în apele teritoriale ale Bulgariei, în apele internaționale ale Mării Negre și în portul Burgas.
Din partea Forțelor Navale Române vor fi prezenți peste 300 de marinari militari.
La ediția din acest an a exercițiului participă capabilități navale și aeriene, precum și ofițeri de stat major din Albania, Belgia, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Turcia și Statele Unite ale Americii, transmite Ministerul Român al Apărării Naționale pe pagina sa de Facebook, rețea de socializare interzisă în Federația Rusă.
Obiectivul principal al exercițiului multinațional ”Breeze 22” este consolidarea interoperabilității, la nivel tactic, între personalul naval și unitățile participante, prin exersarea procedurilor operaționale de război convențional și neconvențional și de combatere a amenințărilor asimetrice, spun autoritățile militare române.
Ministerul Român al Apărării Naționale precizează că scenariul fictiv al exercițiului este adaptat la noile provocări geostrategice și prevede răspunsul unei forțe multinaționale la o criză geopolitică apărută în regiune. Acesta cuprinde acțiuni în toate mediile de luptă, inclusiv împotriva amenințărilor hibride, pentru a întări capacitatea de apărare a graniței estice a NATO.
Prin misiunile executate, militarii din Forțele Navale Române contribuie activ la punerea în practică a politicii de securitate a României și la îndeplinirea obiectivelor din Strategia Națională de Securitate, mai precizează MApN.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2022
Societate
La un pas de tragedie! O femeie a scăpat ca prin minune
Fluxul de știri
0