Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Anunț sumbru pentru nemți: se triplează prețul gazelor

© AP Photo / ECKEHARD SCHULZVerbundnetz Gas AG
Verbundnetz Gas AG - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful Agenției Federale pentru Rețele, Klaus Müller a făcut un anunț îngrozitor prin care spune că persoanele private din Germania trebuie să se pregătească să plătească sume uriașe pentru facturile la gaz.
BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Germanii se pregătesc pentru vremuri grele. Aceasta este concluzia anunțului făcut de șeful Agenției Federale pentru Rețele, Klaus Müller.
Oficialul spune că persoanele private din Germania ar trebui să se pregătească de pe acum pentru o triplare, anul viitor, a costurilor la gaze.
”Pentru cei care își primesc acum factura la încălzire, costurile sunt deja duble. Iar consecințele războiului din Ucraina nu au fost încă luate în calcul.”
Clienții care plăteau până acum în jur de 1.500 de euro pe an pentru gaz trebuie să se aștepte la facturi viitoare de 4.500 de euro, relatează Deutsche Welle, citat de flux24.ro.
Legea germană și europeană prevede protecția gospodăriilor private, până în ultimul moment.
Însă, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, nu mai e sigur că acest lucru va fi posibil.
El se îndoiește de prioritizarea de până acum a consumatorilor privați față de clienții din zona industrială, dacă se ajunge la sistarea livrării de gaze.
Organizațiile sociale sunt cele mai critice la ideea lui Habeck de a nu mai pune consumatorii privați pe primul plan, dacă se opresc livrările de gaz.
Многоэтажный жилой дом - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Societate
Majorarea ratei la creditele în „Prima Casă” va fi plafonată
Fluxul de știri
0