Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Forțele armate ruse concentrează tehnica militară pe linia frontului din Donbas

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaBMPT Terminator
BMPT Terminator - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2022
Abonare
Trupele rusești scot pe linia frontului din Donbas tot mai multe echipamente moderne, au relatat corespondenții RIA Novosti.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. În special, jurnaliștii au văzut un vehicul de luptă de sprijin pentru tancuri BMPT Terminator, care se deplasa spre linia frontului în apropiere de Seversk.
Anterior, sâmbătă, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat forțelor armate ruse să intensifice acţiunile pe toate fronturile pentru a priva regimul de la Kiev de capacitatea de a lansa lovituri masive cu rachete şi artilerie asupra civililor şi a infrastructurii civile din Donbass şi alte regiuni.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei, a cărei sarcină, așa cum a subliniat Vladimir Putin, este de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către autoritățile de la Kiev timp de opt ani. Scopul principal este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei.
Armata rusă, împreună cu forțele Republicii populare Donețk și Republicii Populare Lugansk, a eliberat deja întregul teritoriu al Republicii Populare Lugansk și cea mai mare parte a regiunii Donețk, inclusiv Volnovaha, Mariupol și Sviatogorsk.
În același timp, armata ucraineană atacă aproape încontinuu orașe și sate ale respectivelor republici, precum și lansează atacuri asupra teritoriilor eliberate din regiunile Herson, Zaporojie și Harkov, inclusiv cu utilizarea rachetelor balistice Tochka-U și a MLRS american HIMARS. Drept urmare, un număr tot mai mare de civili sunt uciși.
Су-35С - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Aviația rusă a distrus până la 200 de naționaliști și mercenari în Nikolaev
Fluxul de știri
0