Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Aviația rusă a distrus până la 200 de naționaliști și mercenari în Nikolaev

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaСу-35С
Су-35С - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2022
Abonare
Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că a distrus la Nikolaev până la 200 de naționaliști și mercenari străini.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Forțele Aerospațiale ruse au lovit punctul de dislocare temporară a militarilor ucraineni la Nikolaev, a anunțat Ministerul rus al Apărării.
„Până la 200 de naționaliști și mercenari străini, precum și 13 unități de echipamente blindate și auto, au fost distruse în urma loviturii cu o armă de înaltă precizie a Forțelor Aerospațiale Ruse în punctul de desfășurare temporară a Brigăzii 123 de Apărare Teritorială a Forțelor Armate ale Ucrainei în orașul Nikolaev”, se arată în relatarea departamentului militar rus.
O altă lovitură a distrus efectiv brigada 115 mecanizată a Forțelor Armate ale Ucrainei, care a activat în regiunea Seversk. Numai în ultimele două zile, această grupare a pierdut peste 600 de persoane, a adăugat departamentul.
Ministerul rus al Apărării notează că pe fondalul acțiunilor de succes ale armatei ruse și al pierderilor semnificative, militanții ucraineni refuză să lupte.
„În special, 45 de naționaliști ai batalionului 204 al brigăzii 241 de apărare teritorială și-au părăsit pozițiile de luptă din regiunea Artemivsk și au cerut rotația trupelor ca ei să fie dislocați în vestul Ucrainei”, se arată în raportul militarilor ruși.
În plus, în ultimele 24 de ore, forțele aerospațiale rusești au distrus atelierele întreprinderii militare Iujmaș din Dnipropetrovsk, unde se produceau componente pentru rachete balistice Tochka-U și sisteme de rachete cu lansare multiplă.
Ministerul Apărării a mai spus că artileriștii au lovit două plutoane de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 15 unități de obuziere Hyacinth-B și tunuri D-30 pe teritoriul republicii populare Donețk. Iar avioanele de vânătoare au doborât trei avioane și două elicoptere ucrainene în regiunile Nikolaev și Dnepropetrovsk și în Republica Democrată Donețk.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară operațiunea militară specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că sarcina acesteia este "protejarea oamenilor care au fost supuși la abuzuri, genocid de către regimul de la Kiev timp de opt ani".
Potrivit președintelui, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbasului și crearea unor condiții care să garanteze propria securitate a Rusiei.
Armata rusă, împreună cu forțele Republicilor Populare Donețk și Lugansk, a eliberat în totalitate Republica Populară Lugansk și mari părți din Republica Populară Donețk, inclusiv Volnovaha, Mariupol și Sviatogorsk.
Fluxul de știri
0