Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Directorul FMI, anunțul ce dă fiori: cât vor crește prețurile și ratele la bănci

© Sputnik / Alexey Agarishev / Accesați arhiva multimediaВстреча министров финансов и председателей Центробанков G20
Встреча министров финансов и председателей Центробанков G20 - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2022
Abonare
Kristalina Georgieva spune că problemele financiare pentru cei îndatorați și cei mai săraci sunt abia la început. Ce se va întâmpla în viitor.
BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Directorul general al Fondului Monetar Internațional spune că ratele dobânzilor vor continua să crească la nivel global până în 2023.
Tot anul viitor, prețurile care au explodat în ultimul an vor începe să scadă, ca răspuns la acțiunile băncilor centrale, a avertizat vineri directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), potrivit romaniatv.net.
Georgieva a declarat că băncile centrale intensifică măsurile pentru a controla inflaţia, este o prioritate. Trebuie să continue până când devine clar că aşteptările inflaţioniste rămân ferm ancorate.
”În acest moment, încă vedem inflaţia în creştere; trebuie să aruncăm nişte apă rece pe ea”, a declarat Georgieva, la întâlnirea G-20 de vineri, din Bali.
În opinia oficialului FMI, vina o poartă pandemia care a dus la blocaje. De asemenea, a acuzat și conflictul din Ucraina pentru cauzele inflației, fără a face vreo precizare despre inițiativele „Green Deal” de la Bruxelles, care au triplat tarifele la energie, dintr-un foc.
Migrația tinerilor va continua. Una dintre destinații ar fi și Federația Rusă   - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2022
Podcasturi
"Migrația tinerilor va continua. Una dintre destinații ar fi și Federația Rusă"
Fluxul de știri
0