Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Migrația tinerilor va continua. Una dintre destinații ar fi și Federația Rusă"

"Migrația tinerilor va continua. Una dintre destinații ar fi și Federația Rusă"
Abonare
Corneliu Popovici: "Prin această reformă practic noi îi lipsim pe tineri la accesul la activitate științifică de calitate pe viitor. Tinerii vor migra într-un număr și mai mare".
În contextul Zilei Mondiale a Abilității Tinerilor, fostul ministru al educației Corneliu Popovici vine cu pronosticuri sumbre pentru următoarele generații care își doresc să facă știință sau să acumuleze anumite abilități.
"Vicepreședintele Academiei Române, toți academicienii din Republica Moldova au declarat unanim că prin această reformă lipsim tinerii de activitate științifică", susține Popovici.
Fostul oficial este convins că tinerii vor migra într-un număr și mai mare. Una dintre destinații ar fi și Federația Rusă, care a anunțat recent că în anul 2022 va oferi peste 30 de mii de locuri de stat în instituții științifice și universitare tinerilor din întreaga lume.

"Pe lingă cei circa zeci mii de tineri care pleacă anual, vor mai pleca alte zeci de mii. Această aventură va stimula plecarea tinerilor pentru a obține anumite abilități. Este tragic", a declarat fostul șef al Educației.

Fluxul de știri
0