Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Rusia: Moldova să nu se alăture sancțiunilor anti-rusești pentru binele propriului popor

© Russian Foreign Ministry / Trecere la banca de fotografiiБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moscova previne Moldova să nu se alăture sancțiunilor Occidentului împotriva Rusiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
BUCUREŞTI, 15 iul – Sputnik. „Experiența arată că sancțiunile anti-rusești afectează, în primul rând, popoarele din țările ai căror lideri le-au impus”, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o apariție în fața presei.
Ea a adăugat că „Rusia nu a trecut cu vederea eforturile depuse de Uniunea Europeană și NATO pentru a implica deplin Moldova în campania lor antirusească” și pentru a folosi teritoriul Moldovei în beneficiul lor „sub pretextul contribuţiei la securitate”.
Pe 9 iulie, șeful misiunii UE în Chișinău, Janis Mazeiks, a declarat că blocul comunitar nu cere Moldovei să se alăture sancțiunilor, dar este important ca Republica să se dezvolte în această privință.
Pe 28 iunie, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării europene, Nicu Popescu, a declarat că statutul de candidat la calitatea de membră a Uniunii Europeani nu presupune ca Moldova să sprijine sancțiunile europene impuse împotriva Rusiei.
La rândul său, liderul opoziției din Moldova, fostul președinte Igor Dodon, a avertizat că UE a acordat țării statutul de candidat la calitatea de membră pentru a o folosi în jocul său geopolitic împotriva Rusiei.
Șefii de state și de guverne ai Uniunii Europene, adunați la Bruxelles pe 23 iunie, au aprobat acordarea Moldovei şi Ucrainei a statutului de candidate pentru aderarea la UE.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Politică
Premierul Natalia Gavrilița se află în SUA: Care este scopul vizitei
Fluxul de știri
0