Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Natalia Gavrilița se află în SUA: Care este scopul vizitei

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită de lucru în SUA. Ce urmează să facă acolo și cu cine se va întâlni.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. În perioada 14-17 iulie, prim-ministrul Natalia Gavrilița efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde va avea loc o reuniune a liderilor guvernamentali, oamenilor de afaceri și de știință, care vor pune în discuție unele dintre cele mai complexe schimbări cu care se confruntă omenirea în prezent. Anunțul a fost făcut de Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.
Experți de talie mondială vor facilita discuțiile despre provocările critice și consecințele crizelor din ultima perioadă la nivel regional și internațional, inclusiv războiul din Ucraina, creșterea prețurilor și perturbarea lanțurilor logistice. Participanții la eveniment își propun să schițeze soluții pe care liderii globali le-ar putea implementa pentru a genera schimbări pozitive în comunitățile lor.
În continuarea vizitei sale la Washington, Natalia Gavrilița se va întâlni cu oficiali americani, reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional și ai sectorului privat cu scopul de a promova interesele Republicii Moldova în SUA. Prim-ministrul va discuta despre posibilitatea obținerii unui suport bugetar pentru acoperirea cheltuielilor necesare procurării energiei electrice din Ucraina, dar și despre problema creșterii inflației din Moldova.
Ședința Guvernului Gavrilița  - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Economie
Ne vor inunda creditele? BERD declară Moldova o prioritate a sa absolută
Fluxul de știri
0