Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Criză în Italia: cade și capul lui Mario Draghi

© Photo : Russian Foreign Ministry / Trecere la banca de fotografiiПредседатель Совета министров Италии Марио Драги
Председатель Совета министров Италии Марио Драги - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mario Draghi mai rămâne premier al Italiei câteva zile pentru că este nevoie marți de semnătura sa în Algeria.
BUCUREȘTI, 15 iul - Sputnik. Premierul Italian Mario Draghi și-a înaintat demisia, însă președintele Italiei, Sergio Mattarela i-a acordat o amânare de câteva zile. Motivul? Luni și marți, Draghi va trebui să negocieze în Algeria un acord pentru cumpărarea de gaze naturale.
Italia, puternic lovită de consecințele războiului economic absurd dus de Uniunea Europeană împotriva Federației Ruse, este în plină criză politică, dublată de o criză socială, puternice manifestații antiguvernamentale având loc în principalele orașe ale Italiei.
Deși intenționase să își depună demisia încă de joi, 14 iulie, Draghi a fost sfătuit să încheie mai întâi acordul cu Algeria în ceea ce privește livrarea de gaze naturale, acord ce nu poate fi semnat decât de un premier în exercițiu și care necesită o ratificare cât mai urgentă.
Astfel, Mario Draghi își va menține mandatul cel puțin până miercuri, când se va verifica prin vot dacă se mai bucură de încrederea unei majorități parlamentare.
În acest moment, dacă partidele Italia Viva și Partidul Democrat s-au pronunțat pentru continuarea mandatului de premier al lui Mario Draghi, Mișcarea 5 Stelle, care a fost parte a coaliției de guvernare, dar și Lega Nord și Fratelli d Italia, au cerut convocarea alegerilor anticipate.
Wang Wenbin - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Internațional
China reacționează la declarațiile lui John Bolton
Fluxul de știri
0