Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China reacționează la declarațiile lui John Bolton

© AP Photo / Mark SchiefelbeinWang Wenbin
Wang Wenbin - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Abonare
Autodenunțul lui John Bolton, fost oficial american în administrațiile Bush și Trump, cum că a participat, din funcțiile ocupate, la regizarea unor lovituri de stat în alte țări, nu putea să rămână fără reacții.
BUCUREȘTI, 14 iul - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Wang Wenbin, a comentat afirmațiile făcute de John Bolton, fost consilier pe probleme de securitatea națională a SUA în timpul mandatului lui Donald Trump și George Bush Jr., spunând că nu a fost surprins.
„Nu este deloc surprinzător că un fost oficial american de rang înalt a declarat că a participat la planificarea unor lovituri de stat în diverse țări”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, potrivit Radio China Internațional.
Wang a precizat că declarațiile lui Bolton demonstrează că intervenția în afacerile interne ale altor state și răsturnarea guvernelor altor state sunt norme de conduită ale guvernului federal american și o parte din așa numitele reguli americane, respinse de țările lumii.
Într-o emisiune live la CNN, fostul oficial american a declarat că a fost personal implicat în planificarea unor lovituri de stat în alte țări ale lumii, fără să nominalizeze un caz concret.
Ședința Guvernului Gavrilița  - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Economie
Ne vor inunda creditele? BERD declară Moldova o prioritate a sa absolută
Fluxul de știri
0