Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un elicopter, cu doi moldoveni la bord, s-a prăbușit în Marea Egee

© Photo : Daniela Dumbrava / Arhivă personalăOdihnă în Grecia
Odihnă în Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu informații noi despre accidentul aviatic din Grecia în care sunt implicați și cetățeni moldoveni.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Doi cetățeni moldoveni au avut de suferit în accidentul aviatic din Grecia. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că în elicopterul prăbușit în timpul participării la stingerea incendiilor din apropierea insulei Samos, Grecia, erau doi cetățeni moldoveni.
„Operațiunea de căutare a membrilor echipajului s-a încheiat în noaptea zilei de 13 iulie, iar potrivit Gărzii de coastă elene se confirmă identitatea a doi cetățeni moldoveni care au supraviețuit accidentului și primesc asistența medicală necesară”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.
Potrivit lui, Ambasada Republicii Moldova în Grecia monitorizează cu prioritate cazul, menţinând permanent legătura cu autoritățile competente locale, continuând acordarea asistenței consulare de specialitate, în limita competențelor legale.
Amintim, pe 13 iulie, un elicopter înregistrat în registrul aerian al Republicii Moldova, care era antrenat în acțiuni de stingere a incendiilor în Grecia s-a prăbușit. Accidentul s-a produs la 5:55 PM, 13 iulie. La bordul aeronavei se aflau 4 persoane.
Istanbul, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Internațional
La Istanbul au demarat negocierile delegațiilor Turciei, Rusiei, Ucrainei și ONU
Fluxul de știri
0