Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La Istanbul au demarat negocierile delegațiilor Turciei, Rusiei, Ucrainei și ONU

© AP Photo / Emrah GurelIstanbul, imagine din arhivă
Istanbul, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Abonare
La Istanbul au început negocierile între delegațiile Turciei, Rusiei, Ucrainei și ONU pe tema cerealelor.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Negocierile dintre delegațiile militare ale Turciei, Rusiei, Ucrainei și delegația ONU, privind soluționarea problemei cerealelor, au demarat la Istanbul. Autoritățile Turciei nu dezvăluie locul întâlnirii. Aceasta se desfășoară cu ușile închise.
Anterior o sursă diplomatică a declarat pentru RIA Novosti că mizele evenimentului de azi sunt mari, mulți speră la atingerea unui consens la ședința de azi. Aceeași sursă a mai spus că negocierile țin cont atât de temerile Moscovei, cât și de prezența sancțiunilor în sectoarele asigurărilor, logisticii și bancar pentru exportul de produse agricole rusești.
ONU a afirmat în repetate rânduri că există riscul unei crize alimentare de proporții din cauza penuriei de cereale. Occidentul acuză Rusia de deficitul de cereale ucrainene pe piețele mondiale. Moscova a negat categoric aceste acuzații.
În același timp, autoritățile de la Kiev au creat o serie de obstacole în calea exportului de cereale: pe lângă incendierea depozitelor de cereale din portul Mariupol, trupele ucrainene au minat Marea Neagră, ceea ce nu permite transportul cerealelor pe cale maritimă.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu împiedică exportul de cereale din Ucraina, iar dacă Kievul va elibera porturile de minele plasate de militarii ucraineni, atunci navele cu cereale vor putea pleca fără probleme.
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Rusia
Rusia introduce noi reguli de plată pentru exporturile de cereale
Fluxul de știri
0