Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ne vor inunda creditele? BERD declară Moldova o prioritate a sa absolută

© Sputnik / Mihai CarausȘedința Guvernului Gavrilița
Ședința Guvernului Gavrilița  - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Abonare
Serviciul de presă al Guvernului: Vicepreședintele BERD, Alain Pilloux, la întrevederea cu Natalia Gavrilița, a declarat că Republica Moldova este o prioritate absolută pentru BERD
CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Vicepreședintele BERD, Alain Pilloux, la întrevederea cu Natalia Gavrilița, a declarat că Republica Moldova este o prioritate absolută pentru BERD. Despre aceasta scrie miercuri serviciul de presă al Guvernului.
La întrevederea cu oficialul de la BERD, Gavrilița a spus, potrivit sursei oficiale, că „Chiar și în această perioadă dificilă pentru noi, când suntem concentrați pe menținerea stabilității în țară și oferirea suportului cetățenilor ucraineni, promovarea reformelor inițiate rămâne o prioritate. Credem în rezultatul acestor reforme și suntem determinați să muncim în continuare, pentru a găsi cele mai bune soluții de gestionare eficientă a crizelor”.
Sursa oficială mai notează că părțile au vorbit și despre importanța fortificării sistemului energetic al Republicii Moldova.
„În acest sens, BERD a acordat recent țării noastre un împrumut de 300 de milioane de euro. O parte din această sumă va fi utilizată pentru crearea stocurilor strategice de gaze naturale, iar cealaltă va fi folosită pentru achiziții în situații de urgență, în cazul unor întreruperi ale aprovizionării. În mod special, oficialii au subliniat necesitatea diversificării resurselor energetice, dar și realizării proiectelor de izolare termică a clădirilor”, citim din comunicatul de la Guvern.

„Republica Moldova este o prioritate absolută pentru BERD. Vom face tot ce este în puterile noastre pentru a vă ajuta să atingeți obiectivele propuse și să depășiți dificultățile existente la moment”, a menționat Alain Pilloux.

Un alt subiect discutat, potrivit aceleiași surse, a fost asigurarea securității alimentare a țării, inclusiv prin modernizarea continuă a infrastructurii fluviale și terestre.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Politică
Moldova împrumută bani de la BERD: Unde vor fi cheltuiți
Fluxul de știri
0