Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova împrumută bani de la BERD: Unde vor fi cheltuiți

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Abonare
Republica Moldova va împrumuta peste zece milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. Acordul de împrumut între Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a fost ratificat. Banii sunt destinați pentru reabilitarea Centralei Electrice cu Termoficare Nord din municipiul Bălți.
Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și BERD în vederea realizării proiectului ”Sistemul termoenergetic al municipiului Bălți – Faza II a fost votat în lectură finală.
Componentele prioritare ale proiectului sunt:
furnizarea și instalarea punctelor termice individuale;
implementarea sistemului de distribuție pe orizontală a agentului termic și apei calde din interiorul blocurilor locative;
construcția unui rezervor de acumulare a energiei termice;
modernizarea instalațiilor de tratare a apei ș.a.
Proiectul va fi realizat timp de trei ani. Valoarea împrumutului constituie 15 milioane de euro, dintre care 9,5 milioane de euro – pentru realizarea componentei investiționale, iar 5,5 milioane de euro – pentru refinanțarea datoriei istorice. Perioada de acțiune a acordului constituie 15 ani și include perioada de grație de trei ani.
Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Societate
Proiectul de lege privind calitatea aerului atmosferic, votat în lectură finală
Fluxul de știri
0