Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Italia se pregătește de austeritate energetică

© AP Photo / Dieter EndlicherNicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Abonare
Nicolae Ceaușescu a devenit premierul Italiei. Aceasta s-ar putea să fie concluzia mai multor români stabiliți în peninsula italiană, când văd reglementările propuse de guvernul de la Roma în contextul crizei energetice.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Conform Flux24, toamna și iarna vor veni cu restricții majore motivate de implicarea Italiei în războiul economic dus de UE împotriva Federației Ruse.
Astfel, în locuințe temperatura caloriferelor va fi redusă cu 2 grade, pe timp de iarnă, iar pe timp de vară, impunerea unor limite cu privire la folosirea aerului condiționat.
De asemenea vor fi restricții cu privire la iluminatul extern al clădirilor, se va presupune reducerea iluminatului lămpilor stradale cu până la 40 %. Astfel, din doi stâlpi, va lumina doar unul singur.
Însă cele mai dure măsuri prevăd închiderea anticipată a spațiilor private (la ora 23,00), fiind direct afectate barurile și cluburile, a magazinelor, cu expcepția farmaciilor, (la ora 19), reducerea încălzirii la 19 grade în birourile publice și reducerea programului acestora, pentru a profita de lumina zilei.
Cu alte cuvinte, aproape că revin toate restricțiile Covid, doar că acum italienii sunt invitați să stea în întuneric și frig pentru... slava Ucrainei.
Hunor Kelemen - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Internațional
Vicepremier al României: Va fi cea mai grea iarnă din ultimii 60 de ani
Fluxul de știri
0