Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se întrunesc în ședință: Ce proiecte urmează a fi votate

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 02 июнь 2022
Заседание парламента Молдовы 02 июнь 2022  - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Abonare
Deputații se întrunesc în ședință plenară pentru examinarea mai multor acorduri în lectură finală.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Mai multe acorduri și proiecte de legi urmează să fie examinate și aprobate în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.
Astfel, deputații urmează să examineze, în lectura a doua, ratificarea mai multor acorduri, printre care Acordul cu Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară în sumă de 150 de milioane de euro, Contractul de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, în sumă de 15 milioane euro, dar și Acordul de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului ”Securitatea furnizării gazelor naturale”.
În prima lectură va fi examinată ratificarea altor Acorduri de finanțare. Este vorba de cel cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Programului ”Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare”, precum și a Acordului cu Guvernul Republicii Franceze privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare, Proparco și Expertise France în țara noastră.
Pe ordinea de zi au mai fost incluse un șir de proiecte de modificare a mai multor acte normative. De asemenea, deputații vor audia Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și Raportul Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului.
Ședința Guvernului Gavrilița  - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Economie
Ne vor inunda creditele? BERD declară Moldova o prioritate a sa absolută
Fluxul de știri
0