Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova, subiect pe agenda ședinței de Guvern a României

© Photo : Guvernul României / RADU_BADOIUȘedința Guvernului României
Ședința Guvernului României - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Abonare
Guvernul urmează să aprobe în ședința de miercuri un proiect de lege pentru ratificarea protocoalelor de aderare la NATO ale Suediei și Finlandei. De asemenea, se va aproba un ajutor financiar pentru Republica Moldova.
BUCUREȘTI, 13 iul -Sputnik. Ședința de guvern de miercuri, 13 iulie, prevede aprobarea de către România a protocoalelor de aderare la NATO a Suediei și Finlandei. Guvernul aprobă proiectul de lege după care acesta va fi trimis în Parlament spre a fi votat și ulterior, ratificat de către președinte.
Pentru a adera la NATO, Suedia și Finlanda au nevoie de aprobarea tuturor celor 30 de state membre ale alianței. Turcia așteaptă încă îndeplinirea înțelegerilor dintre Ankara și cele două state nordice, pentru a își da acceptul.
Tot în ședința de guvern este prevăzută alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară, aflat la dispoziția Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe. Acești bani ar urma să fie trimiși ca ajutor în Republica Moldova. Este vorba de un sprijin financiar de 10 milioane de euro.
Printre alte subiecte, guvernul Ciucă va discuta și un proiect de lege privind aderarea României la Convenția cu privire la înregistrarea obiectelor lansate în spațiul extra-atmosferic, convenție din 1975. Dacă va fi aprobată legea, Agenția Spațială Română va înființa și administra registrul național al obiectelor lansate în spațiul extraatmosferic.
Guvernul va mai analiza Strategia de dezvoltare economică, socială şi de mediu a Văii Jiului 2022 - 2030, care vizează reconfigurarea socio-economică a zonei şi abordează problemele zonei într-un mod "coerent".
Președinția RM  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Politică
Comisia Națională pentru Integrare Europeană, în ședință: Ce subiecte vor fi abordate
Fluxul de știri
0